Mijn cursisten aan het woord:
 

Ik heb erg genoten van de cursus kunstbeschouwing die ik afgelopen weken volgde bij Josje. Haar enthousiasme, energie en gedrevenheid was heerlijk om te zien. Prachtige voorbeelden (zeker het eigen werk!) zagen we in de hoorcolleges via de beelden die ze aanleverde. Achtergronden van kunstwerken werden uitgelegd en wat erg prettig was waren ook vaak de persoonlijke ontboezemingen, de openheid van Josje nav van een beeld of gewoon wat ze zelf in het verleden had meegemaakt. De sfeer was daardoor ontspannen, waardoor je ook makkelijk vragen kon stellen. Het materiaal dat gebruikt werd kreeg je later door via de mail. Altijd netjes en goed voorbereid. Chapeau.
Ria Hendriks (28-10-2021)

 

Gedurende zes weken heb ik de hoorcolleges Kunstbeschouwing gevolgd. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu met andere ogen naar kunst. Wat een interessante hoorcolleges en wat mooi om daarnaast ook nog haar eigen werk en haar visie erachter te mogen zien. Jammer dat de cursus maar zes weken duurde. Josje Schouten is een zeer gedreven en inspirerende docente die haar kennis op een fantastische manier weet over te brengen.
Wilma Moedt (23-10-2021)

 

Dank voor dit materiaal weer en dank voor alles. Ik vond je in de online lessen erg prettig, kundig en zeer interessant.
Wilma Beek (2-06-2021)

 

"Zojuist ben ik even met snelle stappen door het materiaal op de stick gegaan. Wat een rijkdom! Zo veel informatie in woord en beeld. Ik heb erg van de cursus genoten. Wat me vooral erg aansprak was het feit dat je de kunstuitingen in hun maatschappelijke en politieke context plaatste. Zoals bijv. in het futurisme het vertrouwen dat men had in de toekomst door de ontwikkelingen in de industrie en de weergave hiervan in de kunst door vooral beweging en snelheid aandacht te geven. Dat vond ik heel verhelderend en helpt me om met nieuwe ogen naar de kunstwerken te kijken. Zo was ook het onderdeel kunstbeschouwing verrijkend. Je reikte veel aspecten aan waar ik op kan letten bij het bekijken van kunst. Het is fijn dat dit aspect bij je andere cursussen terug zal komen, want het ging soms wel heel snel. Dank je wel voor je enthousiasme, je kennis en het prachtige materiaal dat je ons aanreikte. Ook de locatie was fijn, mede door de koffie/thee met steeds weer een verrassende traktatie. Het ga je goed en tot ziens bij een volgende cursus, hartelijke groeten".
Marjet de Haan

 

"Josje, héél hartelijk bedankt voor de geweldige informatieve, gezellige en humoristische bijeenkomsten. We zien elkaar vast en zeker bij en volgende cursus".
Leonie Schotvanger

 

“Hartelijk dank voor je kunde, passie en enthousiasme bij de gegeven kunst en cultuur college".
Ineke Leenders

 

Ik heb de cursus, Cultuur van het moderne 1e helft 20ste eeuw en Massa cultuur 2de helft 20ste eeuw gevolgd bij Josje. Gedreven en gepassioneerd heeft Josje me meegenomen in de wereld van de kunst, geschiedenis, de cultuur en het kunst beschouwen. Door het enthousiasme van Josje en de combinatie van beeld, geluid, film is het volgen van iedere hoorcollege een avontuur. Wat ook bijzonder is, is dat alle cursuslessen afzonderlijk te volgen zijn. Een hele fijne manier om kennis te maken met kunst en je kunt gemakkelijk instromen zonder directe voorkennis. “Josje, ik heb er van genoten”. De cursus is een echte aanrader!
Ankie Windt

 

"In het seizoen 2013/2014 startte ik met de cursus cultuur van het moderne. Erg geïnteresseerd in deze periode had ik toch geen flauw idee wat en hoe deze cursus kunstgeschiedenis zou zijn. Maar het was geweldig. Josje is een gedreven docente die zeer beeldend en enthousiast verteld en je ook op een andere manier naar kunst laat kijken. Niet alleen maar vind ik dit mooi, of vind ik dit niet mooi. Op haar eigen manier leert ze je kijken naar het kunstwerk, waar gaat het over en wat heeft de kunstenaar er over te vertellen heeft. En ook filosofie over de kunst ontbrak niet. Deze cursus heeft mij dusdanig geboeid dat ik afgelopen voorjaar ook de cursus massacultuur heb gevolgd. Het was weer boeiend en veel te snel voorbij. Ik kijk uit naar de vervolgcursus in de herfst".
Joke Ridderhof

 

Reacties op site van OvalArt en beeldend werk

 

"Indrukwekkend vind ik het, Josje. Heel mooi, zowel qua beeld als qua tekst. En een mooie manier om gedachten en gevoelens met anderen te delen. Ook de andere dingen op je website vond ik de moeite waard. En wat een veelzijdige loopbaan heb je! Leuk om iemand als jij in de cursus te hebben".
Frans Eijkelhof

 

"Een gedreven en talentvolle kunstenares die opnieuw cursussen gaat geven. En dan heb ik het natuurlijk over Josje Schouten die al ongeveer 100 jaar tot mijn vriendenkring behoort. Zet hem op Josje! En als iemand kritiek heeft, dan giet je een pot verf over hem heen (de kleur mag je zelf bepalen)". 
Frank Glaser

 

"Nee, ik doe die Moderne cursus niet, maar ik ben wel even op jouw site geweest en – potverdomme! – wat maak je toch mooie dingen!".
Rinus van der Schans

 

"Josje, ik heb nog nooit zo'n fantastisch mooie uitgebreide informatieve en Kunstige website gezien als deze van jou!! Heel hartelijk gefeliciflapstaart met jouw nieuwe geesteskind en ik ben apetrots op je!".
Huub van Eijndhoven

 

"Wat een inspirerende site! En heel actief bezig in de beeldende kunst, mooie sculpturen en ander beeldend materiaal; heel interessant".
Ankie Windt

 

Prachtig werk! doet me denken aan apocalyptische visioenen......
Peter Maas

 

Hee, lieve tante, wat maak je toch prachtig en betekenisvol werk 😍, love it ❤️ 
Imke Schouten

 

"Gefeliciteerd. 't Ziet er mooi en uitnodigend uit. Succes toegewenst".
Ellen

 

"Mooie site Josje. Ik ben trots op jou!".
Susanne van Rooijen

 

"Het ziet er prachtig uit".
Geert van Ekelen

 

"Wow, ziet er goed uit". 
Carlijn 

 

"Ziet er goed uit; lijkt me een leuke cursus".
Anja 

 

"Je hebt een mooie website gemaakt over de cursussen". 
Willemien van Hooft

 

"Ziet er goed uit Josje!". 
Carien

 

"Bedankt voor het doorsturen van de prachtige site".
Jos

 

"Daar is hard aan gewerkt zeg! Ziet er erg professioneel uit. Mooi gedaan!". 
Isolde van Heteren

 

"Je site ziet er heel smaakvol uit, gefeliciteerd. Ik hoop dat het storm loopt".
István

 

"Fantastische site heb je! Grote complimenten. Professor Schouten! Kunstprofessor Schouten! Heel veel succes met het aan de man/vrouw brengen van je cursussen. De site ziet er in ieder geval zeer goed uit!".
Rinus

 

"Gefeliciteerd Josje. Ziet er goed uit! Mooie site! Succes".
Robert

 

"Mooi Gedaan Josje".
Annemiek Winnemuller

 

"Mooie site!".
Karin

 

"Gefeliciteerd met je mooie heldere website Josje! Op de foto helemaal geschikt voor de upperclass pensionado’s. Door het noemen van uiteenlopende beroepen ook aantrekkelijk voor de wat meer alto’s. Ik wens je veel inschrijvingen toe!". 
Anneke

 

"Josjeeeee, Woah, wat geweldig! Ziet er allemaal erg goed uit en ik hoop dat je veel inschrijvingen gaat krijgen!". 
Rian

 

Gepland

.....

Gepland

.....

Gepland

.....

Gepland

.....

 

Gepland

.....

 

Gepland

.....