Even voorstellen

 

Na vele omzwervingen door o.a. Afrika, het Midden-Oosten en Azië, en gewerkt te hebben in de meest uiteenlopende beroepen zoals verpleegkundige, taxichauffeur, buschauffeur, muzikant, Cliniclown in de geestelijke gezondheidszorg, blueszangeres, beeldend kunste­naar, zweminstructrice, eigenaar van een café en een sierviskwekerij, ben ik, Josje Schouten, op latere leeftijd gaan studeren.

De bachelor 'docent beeldende kunst en vormgeving' heb ik afgesloten met de scriptie 'Kunstzinnige vorming, een luxe of noodzaak? '. Echter mijn honger naar meer kennis en inzicht dreef mij naar de universiteit waar ik kunstgeschiedenis en cultuurbeschouwing ben gaan studeren.

Nu ben ik werkzaam als eerstegraads docent Kunstgeschiedenis-cultuurbeschouwing en als Kunst-cultuur­coördinator  (Mijn leerlingen aan het woord).

Als eigenaar van OvalArt geef ik cursussen en hoorcolleges kunstgeschiedenis en cultuur­beschouwing aan volwassenen. (Cursisten aan het woord)

Naast het lesgeven ben ik ook bezig als een professioneel beeldend kunstenaar waarbij ik zowel autonoom beeldende kunst als kunst in opdracht maak.

Creëren is voor mij van levensbelang. Gevoelens en gedachten vertalen via het beeld, woord en de muziek hebben een prominente plaats in mijn leven (zie mijn eigen werk). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepland

2021

Gepland

2021

Gepland

2021

Gepland

2021

 

Gepland

2021

 

cursus

2021